KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE YANG HEBAT PADA KESIHATAN

9:00 PM


Apa yang korang fikir semasa iklan susu ditayangkan di TV? Banyak jenama susu yang diuar-uarkan untuk pembinaan tulang dan gigi yang sihat.







Susu selalunya dikaitkan dengan kalsium.  Dan kalsium amat penting kerana 99% kalsium pada badan tersimpan dalam tulang dan gigi. Kalsium juga penting untuk kesihatan otot, ligamen sementara Magnesium perlu untuk mengangkut kalsium ke tulang untuk diserap.


Shaklee juga menawarkan produk Kalsium terbaik iaitu OSTEMATRIX untuk menguatkan tulang dan gigi kita!





1 BOTOL OSTEMATRIX

  • Mengandungi 120 caplet
  • Tahan selama sekurang-kurangnya 1-2 bulan
  • Mudah ditelan kerana saiznya kecil dan bersalut licin
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada pewarna tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

CARA PENGAMBILAN OSTEMATRIX

  • Mengandungi 250 mg kalsium dalam setiap caplet
  • Digalakkan ambil 1000 mg kalsium setiap hari
  • Sebaiknya ambil 4 biji sehari tetapi dengan 2 biji sekali pengambilan ( kalsium dapat serap dengan baik jika diambil dalam dos yang rendah)
  • Sebaiknya diambil sebelum tidur



KESITIMEWAAN OSTEMATRIX - KALSIUM SHAKLEE


  • Mengandungi Kalsium, Magnesium, Fosforus, Vitamin D,Zinc, Kuprum, dan boron.
  • Semua nutrien tersebut diperlukan dalam 1 tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita dan menghalang endapan sesetengah mineral.
  • Gabungan nutrisi ini juga membantu kalsium untuk membina tulang yang kuat ketika muda dan mengurangkan risiko osteoporosis.
  • Mengandungi Vitamin D  dan Magnesium untuk membantu kalsium diserap ke seluruh fungsi badan.
  • Mengandungi kombinasi  kalsium karbonat dan sitrat jadi ia sesuai diambil semasa perut kosong ataupun selepas makan.

KANDUNGAN OSTEMATRIX



KELEBIHAN OSTEMATRIX




● Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf

● Bantu merawat tulang retak, kuku rapuh, ekzema, dan gusi berdarah

● Bantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas serta sesemut

● Pengambilan Ostematrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas2, kejang, sakit sendi dan athritis.

● Mengurangkan stress. Ostematrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, mendapat tidur yang berkualiti dan membantu masalah mood swing serta sakit kepala.

● Membantu masalah period. Kajian menunjukkanpengambilan 1000mg kalsium dan magnesium dapat meringankan kesakitan semasa haid dan membantu pembuangan air kecil.

● Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik.

● Membantu pergerakan tubuh agar lebih lancar.

● Menstabilkan tekanan darah.

● Membantu melegakan sembelit dan melembutkan najis.

● Membantu masalah sakit tumit kaki dan pecah pecah.

● Membantu mengatasi migrain.


SIAPA YANG SESUAI MENGAMBIL OSTEMATRIX

  • Individu yang tidak suka minum susu atau hasil tenusu
  • Wanita yang mengalami masalah PMS dan senggugut
  • Warga emas
  • Ibu menyusu
  • Ibu berpantang untuk melegakan otot dan saraf
  • Wanita mengandung yang selalu mengalami kebas kaki
  • Individu yang mengalami masalah sembelit
  • Individu yang mengalami masalah sendi dan tulang
  • Sering letih dan lesu
  • Selalu kekejangan otot

Korang sayangkan kesihatan tulang dan gigi serta sistem badan yang lain? Jadikan OStematrix sebagai rakan karib yang boleh dibawa ke mana sahaja! :)

Sempena promo Februari, ada yang menarik menanti. Jimat berganda jika korang beorong Ostematrix pada bulan ni! ;)



Nak beli atau order Ostematrix menggunakan kad kredit atau debit? Click je gambar kat bawah ni dan boleh terus membuat pembelian di laman web Shaklee!

Tak perlu nak bank in, nak tanya harga atau berurusan 2 hala..Click2 jeee :)







Sumber :


Nanny Wan Fatihanum





Whatsapp 014-6342040



You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::