CARA MINUM ESP SHAKLEE DENGAN BETUL

12:19 PM

Sebelum ni sya ada story tentang ESP Shaklee  kat POST SEBELUM NI ... Pada sesiapa yang dah cuba ESP mesti dapat rasa perbezaannya sebelum dan selepas ambil. Yang penting, korang kene konsisten dan betul2 jatuh cinta dengan ESP yang awesome ni dan best ... 

Camana nak jatuh cinta? Mestila kena kenal dulu dan rasa apa yag speselnya ESP berbanding produk lain di pasaran. Lagipun ESP Shaklee ni antara produk Shaklee yang On Demand & Best Seller.



Antara Kebaikan ESP Shaklee :

  • Pembekal Tenaga
  • Awet MudaKulit Cantik BerseriMencegah Pigmentasi
  • Memudarkan Parut Jerawat
  • Baik utnuk Gastrik
  • Untuk Diet
  • Milk-Booster
  • Bantu Perkembangan Fetus
  • Kuatkan Rahim Ibu
  • Menganjalkan Payudara
  • Baiki Hormon



Best kan? Lagi best kalo korang adalah peminat tegar ESP Shaklee ni...


ESP Shaklee ni bukan je boleh diminum dan dibancuh macam tu je dengan air suam atau sejuk tapi bole juga mix dengan air favourite korang.



Antara resipi ESP Shaklee yang korang bole cuba :


  • ESP  + MealShakes Shaklee + Milo
  • ESP + Jus Buah
  • ESP + Kurma + Badam + Kismis
  • ESP + Sirap Bandung
  • ESP + Milo / Horlicks
  • ESP + Jus Twister Tropicana
  • ESP + Performance Drink Shaklee + Mealshakes Shaklee (yang ni memang sesuai diminum semasa puasa untuk tenaga berpanjangan)
  • ESP + Minuman Coklat Cadbury
  • ESP + Ribena
  • ESP + Yogurt
  • ESP + Kordial Oren etc
  • ESP + Susu Dutch Lady + Kurma + Badam (kurma tu rendam dulu dalam susu)

Kesimpulannya, korang mix la ikot tekak korang. taste kita kan berbeza beza. Kalo sya, sya lebih suka mix ESP dengan Kordial Oren. Pernah jugak dulu mix dengan Ribena tapi tekak pulak tak bole nak terima rasa gabungan tu.


Cadangan Sukatan & Waktu Minum

Sukatan : 1 sudu besar ESP ( tak melebihi 3 scoop sehari)


Cara Minum : ESP + Air Favourite


Waktu Minum : Sebelum Breakfast , Sebelum Dinner . Nak lagi best, better minum sebelum pi kerja, sebelum kuliah, sebelum pi sekolah atau sebelum start nak buat kerja2 rumah :)



TAPI......



ESP ni ada pantang larang sikit tau.



Tips ESP Shaklee



  • Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana protein yang berlebihan bole mengganggu funsi ginjal
  • Jangan bancuh dengan air panas, kafein atau air bikarbonat kerana bole menghapuskan nutrisi yang ada
  •  Sebelum minum, shake atau kacau bancuhan ESP tu dulu supaya lebih mudah larut.

Korang tak nak cuba? tak rugi tau...sebab 1 canister ESP ni bole tahan antara 3-6 bulan ikot berapa banyak yang korang ambil :)

Whatsapp 014-6342040

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::