TURUNKAN BERAT BADAN

8:32 PM

Assalam..

Korang ada masalah berat badan? Ada sesetengah orang badan cepat je naik dan ada jugak cepat je turun berat badan apetah lagi masa tengah stress atau masa tengah rajin bersenam.. Dan senaman merupakan salah satu pendekatan terdekat untuk mengurangkan berat..Lagi lagi sesiapa yang ada metabolisme tinggi,memang untung sangat sangat.

Tapi, ada masanya mungkin kita tersilap percaturan dengan hanya fokus pada SENAMAN sahaja.Yeahh,memang la senaman tu penting tapi kalau makan pun macam 2 hari tak tengok makanan, acanerr tu? Ada kajian pernah dibuat kalo kita hanya bersenam tanpa kawal cara makan dan kalori dalam makanan boleh membuatkan berat susah sangat nak turun.
  • Ambil makanan rendah lemak. Kebanyakan produk yang digembar gemburkan sebagai rendah lemak bukanlah rendah sangat lemak yang ada. Tapi sebenarnya kebanyakan produk ni ada nilai kalori yang sangat tinggi disebabkan kandungan gula yang tinggi. Yang ni la sebab kenapa rasa makanan ni sedap walaupun kandungan lemaknya rendah. Tapi ada juga lemakyang bagus untuk kesihatan seperti kekacang,minyak zaitun dan lemak omega 3 dari ikan yang memang bagus untuk menurunkan berat apetah lagi untuk kesihatan.
  • Minuman diet. Diet sangat ke? Walaupun kalorinya mungkin rendah, tapi kebanyakan produk diet ni dah diletakkan pemanis tiruan yang mampu meningkatkan selera makan.Dan yang paling best, bole meningkatkan risiko obesiti.
  • Terlampau berpantang makan pun bole menyebabkan sesorang naik berat badan.YEla..bila dah tetiba kebulur,mesti kita makan dengan banyaknya dalam satu satu masa kan? Masa nila metabolisma badan mula menurun dan apa yang kita makan akan jadi lemak dan otot pun jadi kecut. DAn..mula la episod berat makin naik macam di pam pam. huhuh

Yang penting, jangan patah semangat untuk turunkan berat. Mungkin ambil masa jugak bergantung pada metabolisma badan seseorang. Kawal apa yang kita makan walaupun itula makanan favourite kita (bunyi mcm senang kan huhu), cer cuba tutup mata kalo nampak makanan best2.JAdi x? haha..

Mengira kalori dan mengawal kuantiti makanan yang diambil sama sama penting.So, bila dua dua perkara rutin ni diselarikan, insyallah berat badan mudah turun dengan jayanya, Yang penting, DISIPLIN.

Jum kita turunkan berat dengan Set Kurus ni.. 

>>>Bakar lemak
>>>Buang lemak
>>>Bina otot supaya tak menggeleber








**Free consultation untuk exclusive customer :)
-----------------------------------------------------------------
* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases | Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit *
-------------------------------------------------------------------
 Like page Jom Sihat Jom di Facebook untuk dapatkan tips & info terkini :



 Atau boleh jengah untuk pertanyaan / order :

PM di Facebook : Syira bysyiraishak  
Fb Page : www.facebook.com/bysyiraishak 
WhatsApp : 014-6342040 
Blog : www.bysyiraishak.blogspot.com 
Instagram : bysyiraishak 
Email : syiraishak30@gmail.com

Wassalam... 

 Sekian. 

--------------------------------------------------------------------------------------------
 Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis,merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Syira Ishak Shaklee Independent Distributor 
ID : 1092882 
Email : syiraishak30@gmail.com 
Instagram : bysyiraishak 
WhatsApp / SMS : 014-6342040

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::