RAMBUT CANTIK DAN SIHAT MACAM ELLATANPA PERLU MEMAKAI RAMBUT PALSU

10:00 PM


Perasan tak rambut Ella tu sentiasa hitam, lebat, bersinar dan sihat? Sejak zaman kegemilangan dia dengan lagu-lagu popular hinggalah sekarang ni sejak jadi mentor kepada Aina dalam Mentor Legend, rambut Ella kekal cantik gituu..Lebat, hitam dan bersinar tanpa perlu pakai rambut palsu untuk tutup kekurangan diri.Apa rahsia yang Ella guna untuk mahkotanya yang bersinar dan lebat tu?


Rambut lebat dan sihat memang menjadi idaman semua, tak kira lelaki mahupun wanita.
Yang menjadi igauan ngeri apabila rambut mula nak botak!

Rambut botak atau semakin menipis memang merunsingkan sesiapa sahaja.

Dah cuba pelbagai syampu tapi masalah rambut gugur dan semakin membotak tetap berlaku juga.


Why??????

Macam yang satu iklan rambut kata " Rambut itu Mahkota Wanita' atau 'Kerana Dirimu Begitu Berharga'.

Jika itu frasa yang diberi, sememangnya rambut menjadi satu aset penting untuk kita jaga agar ia kelihatan sihat dan segar.Bukan senang nak jaga rambut jika kita lalai pada penjagaan rambut yang sihat.

Rawatan yang sesuai, pemakanan yang baik serta penggunaan syampu yang tepat dapat membantu sedikit sebanyak keadaan rambut kita yang bermasalah.

Datangla sebanyak manapun iklan mengenai produk kesihatan rambut atau salon rambut sekalipun, jika kita tak pandai menjaga rambut, apa jua produk dan salon yang kita pergi hanyalah sia-sia sahaja.

Jadi, pastikan dalaman kita penuh dengan nutrisi penting agar akar rambut kuat dan rambut bersinar. Pemakanan yang seimbang dengan nutrien yang mencukupi akan menjadikan rambut kita jarang menipis dalam tempoh yang singkat.

Antara makanan yang membantu masalah rambut :

Jika kita rasa kita kurang mengambil pemakanan di atas mengikut hidangan yang ditetapkan, ambillah makanan tambahan agar segala nutrien yang tidak mencukupi tu boleh menampung segala vitamin dan mineral yang diperlukan oleh akar rambut.

Bila Masalah Rambut Gugur Jadikan Confidence Level Jatuh Merudum! (<--KLIK untuk mereka yang sayangkan rambut)


SUPPLEMENT SHAKLEE UNTUK RAMBUT GUGUR DAN BOTAKbysyiraishak.blogspot.com

Antara yang dicadangkan adalah :

Set Syampu Prosante : Untuk penjagaan rambut yang optimum

Zinc Complex : Berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala. Membantu memperkuatkan akar rambut. Membantu mempercepatkan pembentukan semula sel, pembinaan tisu dan pembaikan semula tisu yang rosak. (untuk rambut rosak, rapuh dan bercabang)

ESP : Merupakan protein asas kepada semua sel termasuk sel rambut.


Adakah dirimu begitu berharga? Boleh kekalkan rambut cantik persis Ella?

:)


            
www.bysyiraishak.blogspot.com

You Might Also Like

0 Pengomen

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::