TIPS CEPAT DAPAT ANAK SELEPAS BERKAHWIN

6:28 PM

Semua orang nak anak sebagai pelengkap hidup rumahtangga.

Kadang ada yang masih belum setahun berkahwin, perasaan meluap nak dapatkan anak memang akan ada hingga risau bila tak mencapai target.

Macam saya pun, still mencuba untuk mendapatkan anak, tapi hanya Allah yang maha Mengetahui.

Ada beberapa sebab juga kenapa wanita tak subur.

Jadi, apakah tips untuk cepat dapat anak?


TIPS CEPAT DAPAT ANAK SELEPAS BERKAHWIN

 
Yang boleh saya lakukan adalah, jaga pemakanan, kawal berat badan dan amalkan gaya hidup sihat untuk dapat anak secepat mungkin. Cuma hanya Allah je Maha Mengetahui kan kenapa saya masih belum dapat anak. Positif! :)

Korang mungkin boleh cuba tips untuk cepat dapat anak seperti di bawah ni :

  • Dapatkan berat badan yang ideal mengikut BMI yang sepadan antara berat dan tinggi. Lemak tubuh yang tak terkawal mampu menggangu kitaran haid semulajadi korang. Bila kitaran haid terganggu, proses untuk mendapatkan anak menjadi lebih sukar kerana waktu subur agak sukar untuk dijangka.
  • Elakkan stress yang mampu menggangu emosi dan fikiran. Hormon tubuh pun boleh terganggu tau.
  • Check suhu badan. Suhu badan akan jatuh jika korang semakin hampir dengan waktu subur. Lepas tu suhu badan akan naik apabila korang dalam waktu subur. Waktu subur boleh dikira sebagai 14 hari selepas haid hari pertama.
  • Ambil asid folik dan vitamin yang mampu untuk menambahkan peluang kesuburan.
  • Kurangkan pengambilan kafein dalam sehari.
  • Amalkan pemakanan seimbang mengikut piramid makanan atau kesesuaian tubuh korang.Buah dan sayur itu wajib tau!
  • Amalkan senaman ringkas untuk buatkan badan cergas dan meningkatkan kesuburan.
  • Belajar tentang tempoh ovulasi dan cari peluang untuk bersama dengan kerap semasa anda dalam waktu subur.

BAGAIMANA VIVIX SHAKLEE MEMBANTU UNTUK DAPATKAN ANAK DENGAN CEPAT?


Resveratrol dalam Vivix ni ialah sebatian antipenuaan dan antioksidan yang kuat berbanding antioksidan dari sumber sumber lain. 

Secara umumnya, penurunan tahap kesuburan wanita bermula pada awal 30-an tau. 
Jadi, ketidaksuburan berlaku disebabkan kehadiran krosakan oksidatif pada sel.Dan ini menyebabkan semakin tinggi antioksidan, semakin berkurang kerosakan akibat pengoksidaan atau ' Oxidative Damage'.
So.. apa kaitan Vivix dengan kesuburan?

Resveratrol dalam Vivix mempunyai peranan dalam memelihara tahap kesuburan wanita mahupun lelaki, melindungi sel sel telur yang tidak matang supaya mempunyai peluang yang tinggi untuk hidup, membesar dan lastly berjaya disenyawakan untuk menjadi benih. 
Jadi, potensi untuk subur dan hamil juga sangat tinggi jika sel sel dalam badan tidak rosak.   
Vivix sangat membantu meningkatkan peluang untuk mendapatkan anak dengan cepat.
Ia dapat meningkatkan  tahap kesihatan wnaita dengan memanjangkan hayat telur, meningkatkan kualiti benih telur dan akhirnya meningkatkan peluang telur tu untuk disenyawakan.
Ikhtiar Puan Nana selama 3 tahun untuk mendapatkan zuriat dengan mengambil Vivix secara konsisten berjaya.untuk memperbaiki sel tubuh supaya badan sihat, rahim sihat dan memudahkan untuk hamil. Vivix ni bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan. Bila kita sihat, organ badan pun sihat. So, peluang untuk hamil sangat tinggi.


Dan, jangan lupa Vivix ni cuma ikhtiar sahaja. Hanya Allah yang menentukan rezeki zuriat tersebut cepat atau lambat.
 

--------------------------------------------------------------------------------------

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ada pertanyaa? Boleh whatsapp/SMS terus :

bysyiraishak.blogspot.my







http://bysyiraishak.blogspot.my/2016/05/tips-cepat-hamil-dan-tips-nak-meningkatkan-kesuburan-untuk-dapatkan-anak-cepat.html
http://pregnancy.lovetoknow.com/wiki/Tips_on_Getting_Pregnant
http://wellnessmama.com/1326/get-pregnant-naturally/
http://www.womansday.com/health-fitness/womens-health/advice/g2356/how-to-get-pregnant/
http://www.medicaldaily.com/boost-your-fertility-5-natural-ways-get-pregnant-249461
http://www.babymed.com/fertility-awareness/tips-how-get-pregnant-fast#
https://www.familyeducation.com/pregnancy/ovulation-conception/top-10-tips-boost-your-chances-getting-pregnant






You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::