TIPS KURUSKAN BADAN DENGAN CEPAT TANPA RASA SEMPUT DAN LEMAU

11:30 PM

Isu berat badan memang sensitif dalam kalangan wanita. Saya pun sama. 

Tapi, hati memang kena kental kalau nak turunkan berat badan. Terbaca kisah Aizat razak, Ikon Jom Kurus di bawah kelolaan Kevin Zahri.

Betapa kentalnya beliau untuk turunkan berat badan demi kesihatan dan rasa fit.


Dalam kes Aizat Razak ni, beliau kurang amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat sehinggalah ibu beliau 'sound' mengenai pertambahan berat beliau yang mendadak tu.

Bayangkan la.. dalam 6 bulan pertama sahaja, beliau dapat turunkan berat sebanyak 60 kg dalam masa 6 bulan! Semput saya dengar... Semangat kuat sahaja mampu berjaya turunkan berat badan sebegitu.

 

Beliau ada bagi tips simple Aizat Razak sebelum anda mulakan misi kuruskan badan secara sihat sepeti beliau :

  • Set objektif mengapa mahu ubah. Mahu kurus dalam jangka masa pendek atau panjang. Nasihat Aizat razak adalah ubah untuk jangka masa panjang sebab kalau jangka masa pendek, potensi untuk kita membesar semula sangat besar.
  • Cara sebab utama mengapa kita mahu berubah. Caranya mudah, pasti kita mahu berubah untuk kebaikkan diri kita sendiri dan untuk yang menyanyangi kita
  • Cari cara yang sesuai untuk kita berubah. Ada yang boleh bergerak sendiri, ada juga yang perlu berkumpulan.
  • Fahami konsep ‘lose weight’ iaitu 70% pemakanan dan 30% pada senaman.
  • Fahami ilmu diet dan sesuaikan dengan diri kita supaya kita selesa dan suka dengan diet itu.



Selain tu, tips kurus  dari Nor Zulaikha pun anda boleh ikut kerana beliau mampu turunkan berat sebanyak 30 kg dalam 6 bulan.

Antara beliau amalkan adalah ;

  • Amalkan makan bijirin dan oat
  • Minum yogurt
  • Minum green tea
  • Makan mengikut jumlah kalori diperlukan selalu.
  • Membuat cardio tiap malam or menari
  • Makan buah-buahan segar .
  • Eat healthy foods only tapi ada seminggu sekali untuk cheat day.
  • Kena ingat kita makan bukan untuk kepuasan tetapi makan untuk sihat.
  • Bangun awal pagi dan jangan skip breakfast walaupun kita tak rasa lapar.
  • Satu tips yang beliau amalkan sampai sekarang adalah mengelakkan atau kurangkan makanan fast food.

Dalam menurunkan berat, anda juga akan menghadapi masalah kurang bertenaga dalam proses menurunkan berat pada hari pertama hingga ketiga.

Mungkin ada yang mengatakan supplement tidak membantu dalam penurunan berat badan. Betul tapi itu jika anda memilih produk sebarangan untuk menurunkan berat dengan cepat.

Dalam tips kurus Kevin Zahri, beliau juga mencadangkan  produk pembakar lemak untuk membakar kalori dengan cepat. Supplement protein dan multivitamin juga bagus dalam menurunkan nafsu makan. 


TESTIMONI KURUS DAN TERLAJAK CANTIK DENGAN VIVIX

Pengguna Vivix ni amalkan Vivix untuk masalah jeragat beliau. 

Selain tu, beliau juga dapat kesan positif lain seperti :
  •  Kedut bawah mata hilang
  • Sistem penghadaman lancar
  • Kulit wajah makin cerah flawless
 Tapi.. rupa rupanya selepas amalkan Vivix, berat badan beliau mula terlajak turun!

Tak sangka. Nak minum Vivix untuk masalah kulit seperti jeragat, tetapi dapat bonus dengan kehilangan berat sebnayak 3 kg! Siapa tak suka kan?


Konfius kan macam mana Vivix ni boleh membantu masalah berat badan? Selalunya Vivix dikaitkan dengan penyakit kronik seperti diabetes, darah tinggi mahupun kanser.




CARA VIVIX MEMBANTU PROSES TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SIHAT

Vivix mempunyai kandungan Resveratrol yang paling tinggi dalam Anggur Muscadine. Anggur Muscadine ni kaya dengan Anthocyanins, iaitu antioksidan tinggi yang memberi kesan positif dalam menghalang tumor dari membesar dan merebak ke organ lain.

Saje nak share kelebihan Vivix dulu. heheh


Tapi bab untuk menurunkan berat vivix ni membantu dalam ;


  • Resveratrol meningkatkan keupayaan otot untuk menyerap glukosa atau gula dan mengelakkan lebihan gula disimpan dalam lapisan lemak.
  • Resveratrol mengelakkan pembentukan tisu lemak berkumpul dalam badan.
  • Resveratrol membantu memberi rasa kenyang dan mampu menurunkan nafsu makan yang menggila.
  • Resveratrol meningkatkan kadar metabolisme badan. 
  • Vivix membantu menghalang penghasilan horon estrogen berlebihan dalam badan. Bila estrogen banyak, lemak akan banyak terkumpul dalam badan.

Dalam apa keadaan sekalipun, kita memang tak perlu bergantung pada supplement semata mata untuk kurus. Just jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup sihat di samping aktiviti fizikal yang anda suka.Cuma, kelebihan Vivix ni adalah, ianya memberi rasa kenyang di samping membantu anda mendapatkan kesiahtan optimum secara tak langsung.



“Ukur badan kita bukan hanya melalui timbangan, tetapi ukurlah badan kita mengikut apa yang kita rasa, jika kita rasa selesa dengan badan kita itulah yang terbaik”. - kevin Zahri-


----------------------------------------------------------------------------------

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Whatsapp / SMS :
Founder of Calla Donita : SSM 00251**** 
bysyiraishak.blogspot.my

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::