VITALEA MULTIVITAMIN TERBAIK DALAM SHAKLEE YANG PATUT ADA UNTUK SEISI RUMAH

9:00 AM


Salah satu promo Februari yang super best adalah Vitalea yang merupakan supplement multivitamin yang lengkap dari Shaklee.


bysyiraishak.blogspot.com

Ia mengandungi 23 vitamin dan mineral penting dalam jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

FUNGSI

  • Pelengkap Nutrisi : Memenuhi dan melengkapkan keperluan nutrisi yang mungkin tidak mencukupi di dalam badan.
  • Penambahan Tenaga Segera :Memberi tenaga dan cergaskan tubuh, membantu dalam menajamkam memori supaya lebih fokus kepada sesuatu pekerjaan.
  • Metabolisme : membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Keupayaan Sistem Produktif :  Membantu dalam tumbesaran kanak-kanak dan remaja supaya mendapat gizi seimbang.
  • Melindungi Organ : Melindungi fungsi ginjal, jantung & hati.
  • Penting untuk Sel Tubuh : Menyediakan asas nutrisi yang diperlukan badan, membantu pertumbuhan sel sel baru,membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan menstabilkan hormone.


 SIAPA YANG MEMERLUKAN MULTIVITAMIN VITALEA



  • Individu yang mementing kesihatan menyeluruh dalam jangka masa yang panjang
  • Remaja yang sedang membesar
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Ibu yang menyusukan bayi
  • Wanita mengandung
  • Individu yang aktif
  • Sesiapa yang mudah letih dan tak sihat
  • Pengamal diet yoyo
  • Perokok

NUTRISI YANG TERKANDUNG DI DALAM VITALEA



VITAMIN A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksidan, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi,  sistem imun dan rambut yang sihat.



VITAMIN C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.


VITAMIN D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.



VITAMIN E – Anti-oksidan, memejalkan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.



Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.



VITAMIN B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, menajamkan memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.


VITAMIN B2 – Tukar makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

VITAMIN B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

VITAMIN B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

VITAMIN B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

BIOTIN – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

VITAMIN B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

KALSIUM – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

FOSFORUS– Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

IODIN – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

ZAT BESI– Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

MAGNESIUM – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman

COPPER – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

ZINC – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.


PERBEZAAN VITALEA SHAKLEE DENGAN MULTIVITAMIN LAIN




  • Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
  • Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan
  • Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA
  • Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang
  • Diselaputi dengan spirulina
  • Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks
  • Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
  • Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  •  Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000 

Insyallah dengan Vitalea,korang akan dapat rasa perbezaannya..Sya pun salah sorang pengguna Vitalea sebelum ni.So,dah cuba baru sya tau benefit yg sya dapat.Memang berbaloi. Rasa bertenaga dan kurang sakit sakit, itu memang ketara.

Grab sempena promo bulan ni! Lebih jimat dan lebih istimewa~~~




Whatsapp 014-6342040




You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::