PEKENA CENDOL SEDAP SAMPAI TAK TERTOLEH KEPALA

9:30 AM


Alahai sedapnya pekena cendol time cuaca panas kan? 

Buat minum petang pun memang syok.

Rasa sejuk je tekak ni. Manis manis dan berlemak di dalam mulut.


bysyiraishak.blogspot.com
Cendol faveret Sya di Nilai


Sya sukakan rasa lemak manis cendol ni yang selalu Sya makan di Nilai.Sesuai dengan citarasa. Lagipun pulut cendol ni just nice je.Tak keras dan tak lembut. Cendol hijau tu pulak tak keras. Kemungkinan besar si penjual buat sendiri cendol ni. Lembut dan sedap. 

Ada lagi satu yang famous iaitu Cendol Bakar di area Kota Warisan. Khabarnya sedap tapi Sya tak pernah cuba lagi. Dulu pernah cuba Cendol Leman Dawi, sedap jugak. Tapi sekarang dah lama tak jejak ke sana. Nilai 3 pun ada cendol yang sedap, itu kata blogger lain la.

Ada mana-mana lagi tak cendol yang sedap area Putrajaya,Cyberjaya,Seremban, Nilai, atau Bangi? Atau kawasan lain di tempat korang? Jom list kan nama tempat cendol yang marveles tuuu...!

Rasa nak cuba pula di tempat lain. :)




'THE GREATEST WEALTH IS HEALTH'


Berminat dengan produk Shaklee? Whatsapp sya 014-6342040 :)

Konsultasi eksklusif buat customer sya yang eksklusif..


-----------------------------------------------------------------------------------

 Like page Jom Sihat Jom  di Facebook untuk dapatkan tips & info terkini :

Atau boleh jengah untuk pertanyaan / order :



Klik!

You Might Also Like

18 Pengomen

  1. Dah lama tak mkn cendol. dulu2 kak tun buat sendiri je. siap jual kat org kampung lagi.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh nnti kak tun share la resipi kat blog...bole kami cuba

      Delete
  2. 1 of my faveret dish ni.mai utara wajib pekena cendol puluit perlis. Memang superb!

    ReplyDelete
  3. Memang suka minum cendol. Agar-agar cendol pun suka :-)
    Pengedar Shaklee Semenyih 

    ReplyDelete
  4. hmmm antara hobi saya ni cendol@ABC-hunting eheheh thanks for sharing, boleh try insyaallah ada rezeki

    ReplyDelete
  5. Sedapnya cendol...kat area opis ada jual cendol..wahab cendol nama diberi

    ATASI MASALAH KEDINGINAN SUAMI ISTERI

    ReplyDelete
  6. Sedapnya..alahai dah la suasah nak cari..

    Masker Muka

    ReplyDelete
  7. Sedapnya kalau pekena cendol masa cuaca panas. :)

    ReplyDelete
  8. Waduhhh sedapbyer cendol tu nampak.....dah terliur nak cendol jugak ni...mmm...esok kena beli cendol laa agaknya...

    Adakah Anda Salah Satu Dari Mereka Yang Perlukan Vitamin C

    ReplyDelete
  9. Sedapnya..ada kacang merah..dulu selalu beli ayah belanja..miss that moment
    Blog Giveaway Contest

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Kat Perlis nie ada Cendol Pulut Joe. Memang sedap..Nanti datang sini, boleh la try..

    JommSihatDanCantik -> PETUA ORANG DULU-DULU 3.0

    ReplyDelete

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::