BILA PEHA MACAM DRUMSTICK...

9:30 PM


Korang ada peha macam DRUMSTICK?




Kalau boleh dimakan memang boleh buatkan kita kenyang semalaman (* iyolaaa tuu huhu)

Selalunya golongan wanita je yang akan risau kalau peha dah makin membesar sedangkan badan still maintain..


Kalau badan dan peha membesar bersama-sama tu kira seimbang la jugak, ye idok? huhu


Tapi bila golongan wanita ni dah stat nak diet untuk kuruskan badan supaya kekal langsing dan menawann ceewahhh , bahagian yang susah nak turun lemak lemak tepu tu adalah area PEHA! Tapi ada juga yang susah nak turunkan area punggung. Takpe la, pikir je positif, itu kan aset... ;p




Ada tips simple untuk mengecilkan peha umpama Drumstick tuu tau!

Menaiki tangga

  • Kalau ada pilihan antara lif dan tangga, try pilih untuk naik tangga kerana ia membantu menurunkan lemak paha dan juga meningkatkan metabolisma sehingga otot akan bekerja lebih efektif dalam mencairkan lemak.



Berjalan cepat

  • Setiap langkah kita akan dapat membakar kalori sekali gus meningkatkan kesegaran tubuh. Buat aktiviti ni selama 15- 30 minit.



Berbasikal

  • Dapat membuat otot kaki lebih kuat dan meningkatkan stamina serta ketahanan otot-otot peha.



Berjoging

  • Setiap langkah larian akan menguatkan otot kaki dan peha. Lakukan secara rutin sekurang-kurangnya 30-60 minit setiap hari.


Minum air putih secukupnya

  • Air membantu melancarkan metabolisma tubuh. dehidrasi atau kekurangan cairan  boleh menggangu metabolisma tubuh untuk mengubah lemak menjadi tenaga. Langkah terbaik, minum air semasa tidak rasa dahaga juga.


::::
::::
::::
::::
::::
::::
::::
::::
:::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::




Sumber :
http://mingguanwanita.karangkraf.com/info-psikologi/5-tips-hebat-kecilkan-paha-1.300461






'THE GREATEST WEALTH IS HEALTH'



You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::