SID : PENGALAMAN TERJEBAK DENGAN SHAKLEE

10:39 AM

Assalam..




Tanggal 24 Disember 2013, sya sign up as a member of Shaklee.So, now im the new independent distributor dibawah kawan aka mak sya dalam shaklee, hayati..

Sya sebenarnya dah ada terbacar produk ni melalui googling.Selain tu, pak cik sya juga ada ambil supplemen ni utk kekal cergas but im not too sure which one he take.Plus, ada student sya yg ambil shaklee sbb one day tu sya nampak 2 botol shaklee kat tepi bag dia.

Mula2 tu pelik la asal la budak ni dok kehulu kehilir ngan botol2 ni.Bila tanya dia, dia pun bagitahu yg dia ambil shaklee for more healthy sbb kita bukan sedar badan kita ni kurang vitamin dan zat apa.

Dan sebab UTAMA sya nak ambil supplement adalah utk tampung kekurangan zat besi yg sya alami..

ekceli selepas raya tahun lepas kot sya berniat nak derma darah for the 1st time.Gila mak eksited tau nak drma2 so puasa la bagai utk derma darah la kan. Mula2 tu mmg neves sbb risau kot2 sakit ke dan kepala otak dh pikir camana la rupa aku masa ngah amek darah tu. 

So, lepas dh timbang berat (60kg..) Doktor tu mula ambil darah Dan masukkan darah sya dlm 1 bekas berisi air apa ntah.tup tup dia kata 'maaf cik tak dpt derma darah arini.mgkin bole cuba lain kali..ohmyyy.:(
Bila sya tanya kenapa tak dapat derma darah arini, doc just jawab awk kurang zat besii...ZAT BESI!! sedeh weii niat baik tak dpt diteruskan..

SO, stat dari situ sya mula berjinak cari supplemen yg senang nak jumpa dan sya yakin ramai yg guna apetah lagi ada gud feedback.Kuar masuk farmasi tu dah perkara biasa semenjak nak cari supplemen ni. Atas alasan ni la sya try usha SHAKLEE,siap google tgk apa produk2 yang Shaklee ada dan testimoni dari customer dorang.. Kebetulan pulak sya ternampak kawan post pasal produk2 shaklee dalam FB dia.So, sya tanya la apa2 yg patut.

Dari situ, sya stat beli VITA LEA untuk dapatkan keseluruhan zat.Yang best, kita bole beli online,takyah susah2 nak pegi kat kedai untuk beli,jimat masa.Kalau nak consultation,just tanya je pd orang yang korang beli produk tu A.K.A Independent Distributor. Tak ke senang tu?

Bila dah terjebak mcm ni, sya decide nak jadi one of their ID untuk kegunaan sendiri.Plus,mana tau kan bole jana income dan bantu friends out there untuk kekal cergas dan cantik?

Okay,next post sya akan letak set2 yg ada dalam shaklee sebagai panduan nutrisi dan kelebihan setiap produk  tu sendiri. Give me time yee sbb sya takda lappy buat masa skang.ROSAK! sobbss

So,im in love with Shaklee now. Bila free nnti, sya akan citer testimoni sendiri semasa guna VITALEA ni. Awesome!


 

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::