ALFAFA SHAKLEE IN THE HOUSE..

12:35 PM

 Assalam...

Sempena bulan JANUARI, Shaklee dengan berbesar hati telah buat promo ALFAFA dgn harga combo BELI 6 PERCUMA 1..



Apa sebenarnya alfafa ni?

1st time sya dengar alfafa ni masa nak bela rabbit. Sebabnya baby rabbit yg dah cerai susu bole makan alfafa as their body nutrition. Untuk rabbit sya,rumput alfafa mmg kering (mmg market jual mcm tu) dan baunya macam rumput kering (opkos la huhu). Bila arnab dah besar, barula tukar kepada rumput timothy. 
Okey,cukupla cerita mcm dah melalut ke arnab pulak hehehe


Ekceli, nama saintifik untuk alfafa agak banyak jugak.Tapi yang femes, Medicago Sativa. 
Alfafa ni mmemang banyak nutrien yang penting untuk badan antaranya ia merupakan sumber vitamin A,C,E,minerals,kalsium,potassium,fosforus,iron,ribofflavin,asid folid etc. (webmd.com).Banyakkan zat dalam alfafa?

•sumber semulajadi dari alfafa
•setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu

Then, Apa istimewanya ALFAFA SHAKLEE ni? Semestinya Alfafa ni tak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Okey,kita tengok pulak khasiat Alfafa Shaklee ni :


So, kalo korang ada banyak tanda2 di atas atau nak faedah2 yang ada pada ALFAFA ni, korang try la produk ni.Insyallah,mana tau kan berkesan?

USAHA & TAWAKAL..Insyallah. 



Whatsapp 014-6342040

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::