Marble Cheeze Cake..:)

6:34 PM

Assalam!!
Dengan muka penuh keriangan & hati yang mula meluap2 setelah membelek beberapa resipi,
 tercapai jua hasrat nak buat cheese cake.(1st time hokehh!)
Even x buat fully cheese,but i think its okey kot
sbb kadang2 cheese yang penuh di mulut bole buat sumone muak (sebenarnya,kami yg muak!hehe)
So,i decide to make marble aka choc cheeze for my lovely fam.

diz recipe sy amek dalam blogger (link nya ada di bawah post ni)..
Dan resipi ni sangatla sedap (ayat ini diambil daripada beberapa tester)
dan sangatla simple...
As a result,here u are :

 --Marble Cheese cake--

Bahan2 yang diperlukan :
--Superfine flour--

--Butter--

--Gula kastor,cream cheese,serbuk koko,esen vanilla,baking powder,telur--


--Bahan A : Butter + gula dipukul kembang--

--Masukkan telur.Pukul sampai gebu--

--Masukkan serbuk koko + Baking powder.Gaul rata--

--Bahan B : Gula + Cream Cheese dipukul kembang--

--Masukkan telur+esen vanila.Pukul Gebu--

--Nyumnyummm--

 Pumpampumpam semua putar bagai,
cedok la kedua2 bahan ni supaya jadik mcm marble..ikot kekreatifan masing2.
As a result,korang akan dapat kek cheese choc yg sedap,lembut & x muak :)
giv a try,dear!!

P/s : Sila ke blog link resipi kat bawah ni,jika nak mklumat lebih lanjut yeee;p




Sekian... ---dariKacaMata Syiraishak--

You Might Also Like

0 Pengomen

Assalammualaikum / Hai...

Sila tinggalkan jejak anda kat sini..Nanti saya boleh blogwalking!:)

Terima Kasih.

Not A StoryTeller

Not A StoryTeller

FOLLOW US

:: GENG GOOGLE ::